Литературный Клуб Привет, Гость!   С чего оно и к чему оно? - Уют на сайте - дело каждого из нас   Метасообщество Администрация // Объявления  
Логин:   Пароль:   
— Входить автоматически; — Отключить проверку по IP; — Спрятаться
Печальный мир!
Даже когда расцветают вишни...
Даже тогда...
Исса

Дневники

Страницы: « <  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  > »
SID (El consumidor de la vida)08-08-2012 12:52 #9132
SID (El consumidor de la vida)
Автор
Группа: Passive
Перейти к дневнику SID (El consumidor de la vida)
Тема: Печаль
 
Я очень редко посещаю это место. Что мне мешает? Кризис, лень, скука? Если честно, то я понятия не имею.
Мне часто говорили что, все то, что я пишу слишком мрачное, грязное и просто ужасное, мне не плевать на мнения.
Могу ли я писать в другой манере? Однозначно нет! Пока нет.
Наверное, глупо говорить что все эти истории не про меня. В каждом герое моя душа. Они все фатальны, обречены изначально, и даже если в конце рассказа герой выживает, это лишь отсрочка от неминуемой гибели.
Я безграмотный, в плане орфографии, но это не пугает, это не главное.
Очень часто я просто не могу выразить свои же мысли в письменной форме, или же просто не успеваю за ними и от этого руки просто опускаются.
Зачем я все это пишу? Сам я ответить на этот вопрос ответить не в состоянии.
Пропустите в мир, стаи волчьи! Уступите путь, своры гончие! Разойдись стена черной полночью - Или дай мне стать лютой сволочью... (Янка Д.)
пролетарий-над-корпусом-психушки06-08-2012 18:33 #9131
пролетарий-над-корпусом-психушки
Автор
Группа: Passive
Тема: Прага
 
сижу на ресепшене.рядом дерево в кадке,позади тетки ругаются на чешском. в голове гул от двух дней без сна и пива,и наливки...скомканный первый день. подошел к негру(а их там дохуя и воротят они всякие темные делишки)спрашиваю - Ай нид смоук!Кан ю хелп ми? .. и характерный жест пых-пыха. СУКА!) негр достал сигарету и с характерной белозубой улыбкой мне ее протянулз. покурил. табак.)))
...
а вообще Прага мне нравится. Она фактурная,она яркая. Хотя на окраинах пробиваются сучья совка ввиде десятиэтажек. А люди...люди какие то излишне беззаботные(я про местных). сидят работяги в перерывах в барах хлещут крушовицу и громко ржут. прямо поднимают позитивом настроение.
заноза в голове
пролетарий-над-корпусом-психушки06-08-2012 18:25 #9130
пролетарий-над-корпусом-психушки
Автор
Группа: Passive
 
спасибо что разбанили. ОГРОМНОЕ. этот бан был ударом.
...сижу на ресепшене отеля трешки на окраине Праги и бездумно щелкаю по клавишам.ненормальное недотворчество. евросоюз меня конечно впечатлил...но для вдохновения просто нет сил. первый день Праги.
заноза в голове
Рими06-08-2012 14:10 #9129
Рими
Чудо :)
Группа: Passive
Перейти к дневнику Рими
Тема: шестилетство)
Закладки: поздравлялки
 
Целых 6 лет с нами Серёжа-Essence.
Ура-ура, товарищи! ))

Спасибо, что ты есть.
не бывать дательному падежу творительным (с)
Dobry dziadźka Han03-08-2012 23:04 #9128
Dobry dziadźka Han
Автор
Группа: Passive
Перейти к дневнику Dobry dziadźka Han
Тема: Людзі кажуць...
 
Вспомнил о старом-престаром сайте. веб-храм меня. нашел там. 9-ти летней давности. умилился)

Людзі кажуць...

(водгукі й уражаньні чытачоў ад казачак Добрага Дзядзечкі, назьбіраныя ў сеціве ды дасланыя па пошце)
(отзывы и впечатления читателей от сказочек Доброго Дядечки, собранные в сети и присланные по почте)

Раман Кардонскі пра “Лішасонця (Дарога-3)”:

Знайшоў для сябе адну толькі беларускую рэч, бо іншыя напісаныя на нейкай незразумелай мне мове. Дзядзька Слава, можаце-ж пісаць па-людзку, дык навошта вычварацца? Пакуль чытаю Вашую "Дарогу - 3". Нядрэнна. Але адно ня зразумела, чаму з-за Вашай ляноты саўковай я павінен пачынаць адразу з трэцяй кнігі? У маёй калегі, жыдоўкі з Алама-Аты, ёсьць кніжка па-казахску. Там таксама кірылічныя літары. Але колькі я не напружваўся, але прачытаць так і ня здолеў. Мараль, спадзяюся, зразумелая. Але вось тое, што чытаю ў трэцяй дарозе, мне ВЕЛЬМІ пачало падабацца. Гюльчатай, тварык прыадчыні... Адкуль гэта на нашай зямельцы такія таленты?

Форум і сапраўды ўнівэрсальная пляцоўка, як і сам тэрмін "САПРАЎДНАЯ ЛІТАРАТУРА". Таму тэма "мужчынскага мясістага стылю" ці "жаночай прозы" зусім тут да месца. Проста цікава, напрыклад, ці можа жанчына напісаць кнігу "мужчынскім мясістым стылям"? Я хоць і ня прывык штосьці рэклямаваць але кідаю лінк lishasontia.at.tut.by/ каб спадарства магло выказаць уражаньні ад адзінай беларускай там рэчы пад назовам "Дарога-3". Цікава пачуць на вашыя апініі.

напiсаў Раман Кардонскі 21.01.2003, 18:04

А наконт брыда ці не… Дык мяне й цікавіць Вашае ўражаньне. Сваё я й так ведаю. Проста, як мне здаецца, пісаў чалавек далёкі ад нашай літаратурнай тусоўкі.

Huglaro пра “Цуд”:

Ну, скончыла "Цуд". Сам той цуд з пратухлай рыбай, якая ажiла у вадзе, а бачыу гэта толькi Гнаёк, - гэта мне спадабалась. I тут жа сустрэча з братам "ауганца" - вельмi дарэчы. Але, хаця напiсана аповесць цiкава i памастацку, яе сэнс здаецца мне супярэчлiвым. Гэта процiстауленне маргiналау i грамады нагадвае мне пытанне: "Кольки будзе два i два: цi тры, цi пять?" Не тры, не пяць, а чатыры. Так i у Цуде сымпатii мае не належаць нi да Гнайка i яго "першасвятара" - а па-маему, дык пустасвятара - нi да улады i офiцыйнага жiцця "па гадзiннiку". Тэма "святога" нагадвае мне сцэну з "Воскресенья" Талстога, найменьш свядомую з усiх, калi нейкi валацуга таксама за Хрыста лае власцi, бо запрадалiсь Антыхрысту з душой i скурай, але у Талстога гэта толькi момант i зусiм не ключавы. Такжа твой "святы" нагадвае драму Купалы "Раскiданнае гняздо", але у гэтай драме мы маем не "святого" с лаянкай (а то я не ведаю, что грамада дауно всякага Хрыста прадала, вось навiна!), а фальклорнага Старого, якi указвае Сямену i яго сястры варты пуць барацьбы са злом. У тваёй творчасцi мне не хапае як раз пошука прауды, хаця i бачу, што ты незвычайны пiсьменнiк, у кажнам выпадку, у мяне на сайту раунаважных табе аутарау нема. Ну, у мяне на сайту кiрунак iншы :)))

Вось, спадзяваюсь, што пацешыла я цябе. Ведаю, аутары любяць, каб аб iх творах гаварыли, а што гаварыли - гэта iншая рэч. :)))

Алесь пра “Ман’як”:

"Ман'як" твой моцная штука. Можна сказаць твой крок насустрач постмадэрнізму. Калі ў "Дарозе 4" яшчэ было шмат ідэалізму, то тут ён знікае і прарываецца падсвядомае, ці там схаванае. Карацей, мне фінал вельмі спадабаўся - бязглузды ў добрым сэнсе гэтага слова. Я чытаў кнігу У.Сарокіна "Масква" - там таксама фінал зводзіцца да пэўнага абсурду, і раман гэты цяжка назваць постмадэрновым, хутчэй шлях аўтара ў постмадэрн праз нейкі порна-рэалізм. "Ман'як" - гэта таксама нейкая веха твайго шляху, ён атрымаўся больш прадзвінутым, як мне здаецца, за папярэднія творы. І паўздзейнічаў ён на мяне - не магу цяпер упустую чакаць, яшчэ Ман'як які заб'е?:)Спадабаўся мне яшчэ эпізод сканання Сціплага, ёсць адзін чалавек, які таксама добра ябаў мне мазгі, і я б хацеў зрабіць з ім такое. Хаця ў дадзеным выпадку вінавата ахвяра, якая дазваляе ябаць свае мазгі. А на такі фінал цябе часткова мабыць натхніў фільм "Прыроджаныя забойцы"? Наогул, мяне таксама доўга мучылі думкі пра ман'якаў, як санітараў грамадства, як патрэбныя людзям адхіленні. Я сам хацеў напісаць нейкі твор з галоўным героем ман'якам, але неяк не выйшла, яшчэ рана мне сур'ёзна пісаць. Так што тут ты нейкім чынам перахапіў мае думкі.

Ты ж напэўна чытаў Юрыя Станкевіча, нечым твая проза крыху падобная сваёй змрочнасцю, апакаліптычнасцю. А наогул твой жанр можна абазваць металічная проза. А сапраўды? Колькі ў Беларусі сёння металістаў, асабліва сярод моладзі? Больш за іншых нефармалаў. А ў іх няма свайго пісьменніка. Я глядзеў на нашых мінскіх маладых літаратараў-постмадэрністаў - усё панкі і электроншчыкі галімыя, ніводнага металюгі. А я ўсё думаў, калі з'явіцца які "цяжкі" пісьменнік. Бо я, дзядзька, таксама металіст і таму цябе паважаю.

І мне цікава, дзядзька, адкуль у цябе такія дзіўныя формы правапісу? Не крыўдуй, арыгінальна выглядае, у нас зараз ніякага правапісу няма, бо мова ўжо практычна не жывая. А наогул, правапіс жа фігня, для сур'ёзных людзей ён мала значыць, праўда? А пра Дзень св. Валянціна - я асаблівага такога сарказму над гэтым святам не адчуў і гэта добра, хаця, канечне, крыху твор прасякнуты антыбабскай злосцю. Але я цябе разумею.

Дарэчы, твой "Ман'як" - далёка не чарнуха яшчэ. Ты таго ж Сарокіна пачытай апавяданні ці Ігара гэтага што-небудзь вазьмі - там чарней будзе. Да гэтага сёння прыйшла літаратура.

Ула Бос пра “Ман’як”:

Прачытаў твайго “Ман'яка”. Нічога. Гэткі дапаможнік па руйнаванню ўнутранага я, але ёсць пару момантаў. Глядзі:
... (прыводзяцца вытрымкі з тэкстаў “Ман’як” й “Распад Асобы”, што на думку чытача маюць між сабой аналегіі й падабенствы)...
а яшчэ сны, дзе галоўны герой бачыць раз’юшаны натоўп з крыжами, натоўп, якому ён жадае смерці... і яшчэ асобныя моманты...
Нічога не маю на ўвазе, але ў вочы кідаецца. Хіба назваць гэты твор "Распад асобы 2. Ман'як.", тады пытанні адпадаюць.
Прабач, калі што не так...

Тацьцяна Валер’еўна пра “Распад Асобы”:

Текст прочитала.
Не хочу никого обижать, но человеку надо срочно обследоваться у психиатра. Некоторые идеи кажутся интересными, но в целом впечатление такое, что у него башню снесло конкретно. Фантастика - это хорошо, но тут, как ни крутись подсознание вылазит. Я бы не хотела оказаться в таком состоянии. Есть небольшая надежда, что он пока это писал, принимал наркотики. Но это ничем не лучше. Только реки крови в подсознании - это плохо. Плохо. Значит, окружающий мир настолько же болен. Каждый выбирает сам, что ему смотреть, что ему читать и на что обращать внимание. Подсознательно. Спроси любого милиционера, ему повсюду видны одни преступники, ну допустим, еще какой-нибудь модельер идет по улице, ты думаешь, он видит вокруг что-нибудь кроме одежды окружающих себя людей?
Из идей мне понравилось и про христианство, и про вирус. Интересно, я тоже думаю, что Христу страшно не нравится все, что церковники творят его именем. И вообще, сюжет хорош, только описано мрачновато, и с убийствами.
Мне только непонятно про братьев и про мать. Совсем.

zuker пра “Распад Асобы”:

Але сапраўды - пачаў я чытаць тое апавяданьне..., дайшоў да месца вычварэньня з САБАКАМ i ня здолеў пайсцi надалей...

Ула Бос пра “Распад Асобы”:

...што тычыцца цябе, дык "Распад асобы" - проста вышка, чаму не выдаешся?

"Неизвестный Александр" пра "Почетную медаль (Medal Of Honor)":

Добры Дзядзька, цi крэмзау ты што-небудзь на мове калi?
Калi ласка,як зьбярэшся пэцкануць што на мове, не пiшы такой нудоты, як прапанаванае. Нават у прыбиральнi чытать такое не цiкава. Хiба можа расейцам iнакш...
З павагай Александр.
Niama škadavańniaŭ - niama litaści.
Silver Fox03-08-2012 22:54 #9127
Silver Fox
Автор
Группа: Passive
Перейти к дневнику Silver Fox
 
Вот интересно - закачивание файлов когда-нибудь снова заработает? А то даже сам не без удовольствияпослушал свой дневник:))
"Люди получают не то, что заслужили, а просто что попало"
Астролябия30-07-2012 17:13 #9126
Астролябия
Автор
Группа: Passive
Перейти к дневнику Астролябия
Настроение: Бяда
 
аватарка не добавляется, стишки не добавляются. Ашыпка!
Flame30-07-2012 12:00 #9125
Flame
Автор
Группа: User
Перейти к дневнику Flame
Музыка: Деление на ноль
Тема: Стихи на музыку
Закладки: звукозапись
 
Привет. Если кому интересно послушать, что постепенно произрастает из моих стихов, написанных когда-то на этом сайте (а некоторые из них были удачно поправлены вами, за что читателям и критикам спасибо!), то вот несколько свежих наших записей: мини-альбом "Разрешённый рок-н-ролл". Это пока ещё рабочие материалы, что-нибудь окончательное надеемся к осени записать.
пролетарий-над-корпусом-психушки29-07-2012 01:22 #9124
пролетарий-над-корпусом-психушки
Автор
Группа: Passive
 
и ведь ебать...ничего ничему меня не учит. поеду в ноябре снова к невесте в москву и снова сорвусь. а пока...скукота.антидепрессанты и бессоница даже под феназепамом. за плечами 2 наркологии и университет,впереди магистратура-аспирантура и еще не знаю сколько наркологий.
на кафедру меня взяли с условием *препод красноречиво резанул по локтевому сгибу ладонью* и с улыбкой молвил "Чтоб ни-ни".
заноза в голове
Радуга28-07-2012 20:11 #9123
Радуга
Автор
Группа: User
Перейти к дневнику Радуга
 
Я трудоголик. Отчего и страдаю)

До сего часа трудилась скучая, а сейчас на втором мониторе ЛК включен, а там галочки-подписки прилетают)
Всю жизнь она дула в подзорную трубу и удивлялась, что нет музыки. А потом внимательно глядела в тромбон и удивлялась, что ни хрена не видно.
Радуга28-07-2012 19:22 #9122
Радуга
Автор
Группа: User
Перейти к дневнику Радуга
 
Сейчас на сайте:
Авторизовано: 7
• Алари
• найти
• НикатинчеГ
• ManZoo
• Жемчужная
• zloy kot
• Радуга
Гостей: 47

ОООООООООО!!!!!!!!!!!!
Не верю своим глазам! Это не глюк)

Всем привет!
Всю жизнь она дула в подзорную трубу и удивлялась, что нет музыки. А потом внимательно глядела в тромбон и удивлялась, что ни хрена не видно.
LILITH27-07-2012 19:41 #9121
LILITH
Автор
Группа: Passive
Перейти к дневнику LILITH
Настроение: ...
Тема: -1
 
к потерям привыкаешь, к скорби адаптируешься, траур уже к лицу.
затяжной депрессняк притупляет.
желания исчезают сами собой. что дальше?
слёзы сохнут на жаре, а статистику не вырубить топором.
и кто-то ещё верит, что онкология лечится?
теперь троюродная, до 47 оставалось две недели
ничто не стоит ничего ничем не завершится никогда
selin5727-07-2012 11:13 #9120
selin57
Автор
Группа: Passive
Перейти к дневнику selin57
 
МИНУТНАЯ СЛАБОСТЬ

Пожалуйста, заботься обо мне!
Я вырвалась из замкнутого круга,
В тебе найдя любовника, и друга,
И принца на серебряном коне…
Я вырвалась из круга «я-сама».
Я самоутвердилась. Я устала.
Возьми меня на ручки с пьедестала
Гордыни, честолюбия, ума…
Я самоотвердела. Я тверда.
На мне не остается ран от терний.
А я хочу быть мягкой, и вечерней
(Я женщина. Я самка. Я – вода).
Я слабая. Я баба. Мне слабо:
Коня, и шпалы веером, и в избу,
И если в доме мышь – то будет визгу,
И я не претендую на любовь –
Я слабости минуточку хочу.
Я девочка. Я жалуюсь. Я плачу.
Лежу в постели, свернута в калачик –
И таять, как Снегурочка, учусь.
Я сдам свои права, с таким трудом
Добытые. Ты прав и ты по праву
На всех моих врагов найдешь управу
И всех моих друзей запустишь в дом.
Ты добрый. Ты высокий. Ты – плечо.
Ты два плеча, и твой спокойный запах
(Уткнуться и не думать ни о чем,
Уснуть в твоих больших мохнатых лапах…)
Ты сильный, но о каменной стене
Молчу – наелась. Хватит. Не желаю.
Любить не обязую. Умоляю:
Пожалуйста, заботься обо мне.

(с) Мария Дубиковская
Недостаточно знания, необходимо также применение; недостаточно хотеть, надо и делать. И. Гёте
vsenafronte20-07-2012 00:21 #9119
vsenafronte
Уснувший
Группа: Passive
Перейти к дневнику vsenafronte
Тема: Пешеход
 
Пешеход мелок, труслив и ничтожен!
Он просто жалкий.

Но ещё ведь настойчив, нетерпелив и безрассуден.
Как корова, с закрытыми глазами. Нет, как гусь ощипанный, на свою «Зебру» бросается!

Комендантского часа на них просто не хватает. С правилами режима военного времени.
И без права на любое свободное перемещение!
Рими10-07-2012 23:29 #9118
Рими
Чудо :)
Группа: Passive
Перейти к дневнику Рими
 
вот я и стала наконец дипломированным специалистом

/сервер ругается и не позволяет разместить фотку счастливой меня/
не бывать дательному падежу творительным (с)
Страницы: « <  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  > »
Сейчас на сайте:
 Никого нет
Яндекс цитирования
Обратная связьСсылкиИдея, Сайт © 2004—2014 Алари • Страничка: 0.11 сек / 22 •